Verzenden en retourneren

Artikel 1. Toepasselijkheid

1.1 Algemene verkoop- en leverings- en betalingsvoorwaarden van SOW (onderdeel van HIPraven), gevestigd te Utrecht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Utrecht onder nummer 30218330 en het BTW-identificatienummer: NL1564.10.606.B01
1.2 Als je artikelen bij SOW bestelt, verklaar je je akkoord met de bepalingen in deze Algemene Voorwaarden.
1.3 SOW behoudt ten alle tijden het recht om de vermelde algemene voorwaarden aan te passen.

Artikel 2. Prijzen/Overeenkomsten

2.1 Alle vermelde bedragen zijn in euro’s, inclusief BTW en inclusief verzendkosten (binnen Nederland), onder voorbehoud van drukfouten.
2.2 Eventuele aanbiedingen zijn vrijblijvend, onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of drukfouten en gelden zolang de voorraad strekt.
2.3 Zodra Klant bij SOW een bestelling heeft geplaatst ontvang je via e-mail een orderbevestiging. Op de orderbevestiging vind je een overzicht van de bestelde artikelen, inclusief de verzendkosten.
2.4 SOW verstuurt, indien voorradig, binnen 48 uur de bestelling.
2.5 Mondelinge toezeggingen verbinden SOW slechts nadat deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn bevestigd.
2.6 SOW is niet verantwoordelijk voor eventuele invoer- of douaneheffingen, indien de bestelling naar een ander land dan Nederland wordt verstuurd. De Klant dient deze kosten zelf te betalen.

Artikel 3. Betaling

3.1 Betaling kan geschieden op (een van) de wijze(n) zoals aangegeven tijdens het bestelproces.
3.2 Het te betalen bedrag dient binnen 7 dagen te zijn binnengekomen op de rekening NL29RABO0114102961. Indien dit niet is gebeurt, annuleert SOW de bestelling.

Artikel 4. Levering

4.1 SOW zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van artikelen.
4.2 SOW is niet verantwoordelijk voor eventuele vertraging die optreedt bij de bezorging door TNT Post, dan wel enig andere ingeschakelde vervoerder.
4.3 Door de diversiteit van instellingen van beeldschermen, kunnen kleurafwijkingen niet uitgesloten worden.

Artikel 5. Garantie

5.1 De garantie gaat in op de aankoopdatum en is van toepassing op fabricagefouten.
5.2 Artikelen die je hebt geprobeerd te herstellen of waarvan de wasvoorschriften niet zijn gerespecteerd, vallen niet onder de garantie.
5.3 Geringe afwijkingen in kwaliteit van de geleverde artikelen, welke technisch onvermijdelijk zijn dan wel in het handelsverkeer algemeen worden toegelaten,
kunnen geen grond opleveren voor reclame noch voor ontbinding van de overeenkomst.
5.4 Klachten dienen uitsluitend schriftelijk kenbaar worden gemaakt door een e-mail te sturen naar sow.utrecht@gmail.com
5.5 Je zult binnen drie werkdagen telefonisch of via e-mail een reactie ontvangen.  SOW zal de klacht beoordelen.
5.6 Ieder recht op garantie vervalt indien zonder toestemming van  SOW door of namens de klant wijzigingen in of reparaties aan de geleverde artikelen zijn aangebracht.
5.7 Uitgesloten van garantie zijn verzendkosten. Klant is verantwoordelijk voor het deugdelijk terugsturen van het artikel alsmede de verzendkosten hiervan.

Artikel 6. Retourneren

6.1 Ben je niet tevreden over het artikel, dan mag je het, conform de wettelijke zichttermijn, tot zeven werkdagen na ontvangst, zonder opgaaf van reden, doch ongebruikt, terug sturen.
6.2 Voordat je het artikel terug stuurt, verzoeken wij je de retourzending aan te melden via sow.utrecht@gmail.com
6.3 Ruil-of retourzendingen die niet zijn aangemeld, worden niet in behandeling genomen. Vergeet hierbij niet je bestelgegevens en rekeningnummer te vermelden.
6.4 SOW stuurt je vervolgens per mail een retourformulier, dit dient samen met het artikel (compleet, ongebruikt en in de oorspronkelijke verpakking) teruggestuurd te worden.
6.5 De kosten voor het terugzenden zijn voor rekening van de klant. Kosten van onvoldoende gefrankeerde zendingen zullen worden ingehouden op de creditnota van de geretourneerde artikelen.
6.6 Als blijkt dat een artikel niet deugdelijk is, worden de verzendkosten uiteraard wel terug betaald.
6.7  SOW is niet verantwoordelijk voor verloren retourzendingen.
6.8 Indien aan alle voorwaarden is voldaan verbindt SOW zich ertoe het volledige aankoopbedrag van het desbetreffende artikel, exclusief verzendkosten, terug te storten op het door klant opgegeven rekeningnummer.
Volgens de wet zichttermijn is SOW verplicht dit binnen 30 dagen te doen.
Het adres voor retourzendingen:
SOW
Amsterdamsestraatweg 212
3551CN Utrecht